Vildsvinsstek.
Portioner: 6-8
Ingredienser.
1½ kg ben- och svålfri skinkstek.
salt
paprikapulver
malen koriander
matfett , att steka i
1 morot
1 liten gul lök
1 liten knippa persilja
2 lagerblad
2½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
2 msk tomatpuré
1 dl vispgrädde
ev vetemjöl
Arbetsordning:
Bind upp steken med hushållssnöre om den inte redan är nätad.
Krydda köttet väl runtom med salt, peppar, paprikapulver och koriander.
Bryn steken väl runtom i en panna med matfett.
Lägg den i en stekgryta och sätt i en stektermometer.
Skär moroten i bitar och skala och klyfta löken.
ryn detta och lägg tillsammans med persiljan runtom steken. Smula lagerbladen .
Strö det på steken. Späd med vattnet och smula ner buljongtärningen.
Bräsera steken på svag värme under lock tills termometern visar 85°C.
Ta upp köttet och låt det vila 15 minuter.
Sila skyn ner i en såskastrull och pressa innehållet mot silen.
Tillsätt soja och tomatpuré, späd med grädden och smaka av.
Koka ihop såsen eller red den med lite vetemjöl utrört i vatten.
Servera steken med såsen, kokt potatis, svartvinbärsgelé och gärna brysselkål.

Bon Appetit!

Bulan