Kålpudding á la farmor. |
||
Denna enkla och goda kålpudding har jag växt upp med. |
||
Måttangivelserna i receptet är lite på "känn". |
||
(Ni vet hur gamla farmödrar är…!) |
||
(ca 4 personer) |
||
600-700 g nötfärs |
||
ett lagom stort vitkålshuvud |
||
ca 3 dl vatten |
||
1 köttbuljongstärning |
||
salt |
||
peppar |
||
timjan |
||
Arbetsordning: |
||
Bryn färsen i en stekpanna med smör. |
||
Häll över i en större ugnsform alternativt mindre långpanna. |
||
Sedan bryner man vitkålen skuren i fina strimlor. |
||
Stek i omgångar. |
||
Skikta kål och färs dvs kål i botten sedan färs och avsluta med kål igen. |
||
Men innan det så skall ni ha kryddat färsen med salt, peppar och timjan. |
||
Häll på buljongen och sätt in i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. |
||
Servera med kokta panntofflor och lingonsylt. |
||
Det går bra med köpesylt om ni inte orkar göra egen. |
||
Jag själv hade föredragit att dricka en Lyckholms klass1 till detta men |
||
eftersom nu dessa inte finns längre så får det bli en Pripps Blå i stället. |
||
Mjölk är ju också ett alternativ om man så vill. |
||
Med reservation att viss gas kan utvecklas inombords. |
||
Bon Appetit! |
||
Ego "chef de cuisine" Boy |